Företaget


Historien bakom våra produkter

Plus Funktionen är ett möbeldesign och produktionsföretag baserat i Stockholm. Genom grundaren och designern Fredrik Hjelmqvist och designern Jacob Almberg intresse för arkitektur och möbler, etablerades 2012 en utvecklare av distinkta skandinaviska multifunktions möbler. Året efter började den första kollektionen säljas. Plus Function förenar skandinavisk möbeldesign med innovativa funktioner, med ett omfång från mindre inrednings assessorer till olika sorters bord och andra möbler. Vår filosofi är att designa och producera möbler, som förutom att de ska vara vackra och funktionella, även förstärker användarens stil och personlighet. I skapandet lägger vi stor vikt på design, funktion, material, kvalité och hållbarhet.

Att ta fram tilltalande moderna multifunktionella möbler med högt designvärde och Skandinavisk formgivning är grunden i vår verksamhet. Självklart görs det mängder av funktionella möbler, men vi ser det som en spännande möjlighet och utmaning att ta fram möbler som tillfredsställer fler behov än de uppenbara. Vår ambition är att förena ett funktionalistiskt språk med ett humanistiskt synsätt och våra tankar kretsar kring de mänskliga behoven och den kringliggande miljön. Från idéskiss och formgivning till sista penseldraget - i varje detalj och val av material återfinns vår ambition att förena design och funktion med hög kvalité. I en tid där utbudet av varor är överväldigande och där produkterna blir alltmer utbytbara, står vi för långsiktighet när vi tar fram våra produkter.

Multifunktionella produkter, varför?

Vi bestämde oss redan från början att vi skulle försöka göra någonting annorlunda. Vi såg ett behov av att göra möbler som tillfredsställer behovet av föränderliga miljöer. Multifunktionella möbler blev svaret på våra frågor. Multifunktionella möbler med smarta användningsområden. Multifunktionella möbler som förenar design och funktion utan att bli tråkiga.

Produktutveckling

Vi utvecklar produkter vi själva vill ha! De ska förutom att tillföra något nytt, vara ärliga, med det menar vi att materialen ska vara långsiktigt hållbara, både med hänsyn till kvalité och miljö. Oavsett vilka material och beslag vi använder strävar vi efter att hitta det bästa som finns att få tag på. Vårt skandinaviska ursprung speglar sig utöver i designen även i färgvalen. Svenskt askträ är vårt signum, målat med en miljövänlig vit slitstark färg i högglans med färgkoden NCS S 0300-N, alternativt en vit eller svart bets som tillåter askens karaktärsfulla ådring och struktur att framträda. Alla bordsytor täcks av exklusiv högtryckslaminat.